Anyžinis pyragas

2014 gruodžio 27 alyvuogių aliejus Receptai

Anyžinis pyragas

 

Gaminimo laikas: 30 min.

Kepimo laikas: 40 min.

 

Ingredientai:

–        stiklinė pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;

–        stiklinė cukraus;

–        stiklinė pieno;

–        3 stiklinės miltų;

–        šiek tiek kepimo miltelių;

–        2 šaukštai anyžių sėklų;

–        ½ arbatinio šaukštelio malto cinamono;

–        gabalėlis citrinos žievelės.

 

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
  2. Citrinos žievelę kelias sekundes pakepkite aliejuje, sudėkite anyžių sėklas ir iš karto nukaiskite keptuvę.
  3. Pravėsusį aliejų nukoškite, supilkite į dubenį ir nuolat maišydami (tai labai svarbu) sudėkite kitus ingredientus šia eilės tvarka: pieną, cukrų ir su kepimo milteliais bei cinamonu sumaišytus miltus.
  4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite aliejumi. Supilkite tešlą ir apibarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje apie 40–45 minučių.

Prieš pjaustydami atvėsinkite.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *