Posted on Leave a comment

Alyvuogių aliejus-svečių knyga

Žmogaus organizmui riebalai yra būtini. Bet jų yra visokių yra gyvūninės kilmės riebalai , o yra augalinių Vienas tokių augalinės kilmės riebalų pavyzdys – pirmo spaudimo alyvuogių aliejus . Šis aliejus yra Viduržemio jūros dietos dalis.  Apie šios dietos naudą ir  poveikį  sveikatai yra atlikta daug tyrimų. Šie tyrimai rodo, kad alyuogėse  esančios riebiosios rūgštys ir antioksidantai turi didelę naudą sveikatai, vienas iš faktorių – sumažina širdies ligų riziką.
Puikios salotos

Alyvuogių aliejus – kaip jis gaminamas ir jo maistinė vertė

duona su žolelėmis ir alyvuogiu aliejumi

 

Alyvuogių aliejus yra natūralūs riebalai, jie yra   spaudžiamas iš alyvuogių , alyvmedžio vaisių. Tai lyg alyvuogių sultys. Išgauti jį yra be galo paprasta … Jūs tiesiog spaudžiate alyvuoges ir pilate į indą  aliejų. Tačiau tai dažnai klastojamas produktas. Aukščiausia aliejaus kokybė išgaunama spaudžiant, o žemesnės kokybės – naudojant chemines medžiagas arba netgi praskiedžiant kitais pigesniais riebalais . Todėl jums pasisekė jei turite tikrai patikimą  tiekėją. Pagrindinė priežastis, kodėl pirmo spaudimo alyvuogių aliejus yra toks naudingas yra ta, kad jis turi daug antioksidantų . Jis turi savitą skonį ir kvapą. Įsipilkite į valgomąjį šaukštą tikro aliejaus ir išgerkite. Jums turi pradėti lengvai griaužti gerklę, o burnoje neturi likti riebalų skonio. Alyvuogių aliejus plaukams labai ir labai tinka. Kelios mūsų klientės tuo labai džiaugiasi.
Visi kiti „lengvi“, antro spaudimo ar rafinuoti alyvuogių aliejai yra neverti jūsų dėmesio. Jie netgi skiedžiami su rapsų, sojų ir kt. aliejais.
Verta paminėti maistinę aliejaus vertę. Jis labai maistingas. Jame yra nedidelis vitaminų E ir K kiekis ir daug naudingų riebalų rūgščių. Tai maistinių medžiagų kiekis 100 gramų alyvuogių aliejaus :
Sočiųjų riebalų: 13,8%.
Mononesočiųjų riebalų: 73% (daugiausia 18 anglies ilgio oleino rūgšties ).
Omega-6: 9,7%.
Omega-3: 0,76%.
Vitaminas E: 72% RPN.
Vitaminas K: 75% RPN.
šviežias alyvuogių aliejus gausus antioksidantų. Šios medžiagos yra biologiškai aktyvios ir kai kurios iš jų gali padėti kovoti su rimtomis ligomis . Kai kurie iš pagrindinių fenoliai yra prieš uždegiminis oleocanthal , taip pat oleuropein , medžiaga, kuri apsaugo nuo MTL cholesterolio oksidacija

.

Ar galima pirmo spaudimo alyvuogių aliejų naudoti virimui ir kepimui? Atsakymas – taip

Dažniausi klausimai apie aliejų

Taip , nes mes patys dalyvaujame aliejaus spaudime

Geras  aliejus prakiškai neturi tokio termino, bet patartina suvartoti iki naujo derliaus. Paprastai nustatomas 1-1,5 metų galiojimas nuo išspaudimo momento 

taip, visi kam jis patinka.

Alyvuogių aliejus tinka ne tik salotoms. Jį galima naudoti ruošiant ir kaštus patiekalus . Alyvuogių aliejų teko panaudoti net ir mazutui nuo rankų nuvalyti .  

spaudžiam kartą metuose, po derliaus nuėmimo

Daugiau informacijos suteiksime e-paštu: info@alyvuogiualiejus.lt
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *