Manzanilla

2014 gruodžio 30 alyvuogių aliejus Alyvuogės

manzanilla-alyvuoges-ispanija

Manzanilla alyvuogės

 

Kilmės šalis Ispanija
Alyvuogių paskirtis: valgymui

 

Medis

Manzanilla yra viena labiausiai paplitusių rūšių pasaulyje. Sevilijos provincijoje šios rūšies alyvuogėmis apsodinta 50 tūkstančių hektarų. Ji taip pat auginama Amerikoje, Portugalijoje, Izraelyje, Argentinoje ir Australijoje. Ši, valgymui skirta rūšis yra labiausiai vertinama pasaulyje. Manzanilla anksti subrandina vaisius ir duoda daug derliaus, bet jis yra nepastovus.

Vaisius

Alyvuogės sunoksta anksti ir dažniausiai derlius surenkamas kol jos žalios, bet jos yra tinkamos bet kokiam, valgymui skirtam, apdorojimui. Alyvuogė yra vidutinio dydžio, apvali ir sunkiai nuskinama.

Aliejus

Manzanilla yra vidutiniškai aliejingos, bet išgaunamas aliejus yra aukštos kokybės. Aliejų gali būti sunku išgauti ypač, kai alyvuogės savyje turi daug drėgmės.

Agronominės savybės

Manzanilla labai jautrios šalčiui, vytimą skatinančiam grybeliui (Verticillium) ir infekcijai, kuri išprovokuoja juodų dėmelių atsiradimą. Ispanijoje šios alyvuogės auginamos nenaudojant dirbtinio apdulkinimo, bet Kalifronijoje, Izraelyje ir Australijoje yra būtinas kryžminis apdulkinimas. Manzanilla labai plačiai auginama rūšis, kurią ne tik naudoja valgymui, bet ir aliejui, kurį yra labai sunku išgauti.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *