Maisto kepimo temperatūra

2014 gruodžio 28 alyvuogių aliejus Verta žinoti

maisto_kepimas_temperatura_alyvuogiu_aliejus

Tarptautinė alyvuogių taryba (T.A.T.) International Olive Council (I.O.C.)

Alyvuogių aliejaus aukščiausias įkaitimo laipsnis yra pakankamai didelis lyginant su kitais riebalais.

Ypač gryną pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų galima įkaitinti net iki 210ºC, tuo tarpu idealiausia temperetūra maistui kepti  yra 180ºC. Tokį aliejų saugu vartoti net jei jis kepimui naudojamas kelis kartus.

Maisto kepimo lentelė iš T.A.T.:

Maisto rūšys Kepimo temperatūra
Produktai turintys daug vandens: daržovės, bulvės, vaisiai… Vidutinė (130-145ºC)
Maistas apvoliotas tešloje, miltuose arba džiuvesėliuose; susiformuoja pluta Karšta (155-170ºC)
Maži, greitai kepami kepami: mažos žuvys, kroketai Labai karšta (175–190ºC)

Kepimo temperatūra priklauso nuo aliejaus rūgštingumo. Kuo jis mažesnis tuo aukštesnėje temperatūroje aliejų galima kaitinti.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *