Kepta cukinija Ispaniškai (Calabacitas a la Plancha)

2014 gruodžio 27 alyvuogių aliejus Receptai

Kepta cukinija Ispaniškai su česnaku ir petražolėmis paskanintu alyvuogių aliejumi

Cukinijai:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 vidutinės cukinijos (~350 g), supjaustytos įstrižai (5 – 7 mm storio) griežinėliais

Druska

2 šaukštai paskaninto alyvuogių aliejaus

1 šaukštas susmilkintos petražolės

 

Paskanintas alyvuogių aliejus:

 

1 puodelis alyvuogių aliejaus

5 skiltelės susmulkinto česnako

1 arbatinis šaukštelis druskos

1 šaukštas susmulkintos šviežios petražolės

 

Paskaninto alyvuogių aliejaus gamyba:

Alieju ir česnaką sudėkite į nedidelį indą ir pastatykite ant nedidelės ugnies. Užvirus, pavirkite tik 5 sekundes ir tada išjunkite kaitinimą. Leiskite aliejui atvėsti 15 minučių, tada suberkite druską ir petražoles ir išmaišykite. Aliejų galite naudoti 3 – 4 dienas, būtina laikyti šaldytuve, prieš naudojimą atšildykite. Šaltai laikomas aliejus susikristalizuoja, kambario temperatūroj jis vėl grįžta į savo pirminę stadiją.

Cukinijos gamyba:

Ikaitinkite keptuvę. Kai keptuvė bus pakankamai karšta įpilkite truputi aliejaus, kažkur 1 arbatinį šaukštelį, tik tam, kad suteptumėt keptuvės dugną. Kai aliejus įkais, greit suguldykite cukinijos griežinėlius. Sudėkite cukinijos tiek, kad uždengtu tik tai dugną.

Kepkite apytiksliai 2 minutes, kol cukinija paruduos, tada apverskite ir kepkite iki rudumo kitą pusę. Kai cukinija netenka vasyje esančio vandens ji staigiai pradeda degti, būkite atidūs, nesudeginkite.

Iškeptą cukiniją sudėkite i lėkštę, tada kepkite kitus griežinėlius. Nepamirškite prieš kiekvieną naują partiją įpilti šaukštelį aliejaus. Kai visa cukinija bus lekštėj užberkite druskos, užpilkite paskaninto aliejaus ir užbarstikite susmulkintos petražolės.

Skanaus!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *