Ispaniškos salotos su tunu (Andalūzijos salotos)

2014 gruodžio 27 alyvuogių aliejus Receptai

Ispanų – Ensalada Andaluza (Andalūzijos salotos).

4 porcijos

  • 1 susmulkinta garbanotoji salota
  • ½ kg žalių alyvuogių su kauliukais
  • 1 mažas susmulkintas svogūnas
  • 1 susmulkinta česnako skiltelė
  • 1 susmulkintas pomidoras
  • 1 arbatinis šaukštelis susmulkinto šviežio peletrūno
  • 1 kietai virtas kiaušinis
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai balto vyno acto
  • 100 g tuno alyvuogių aliejuje, smulkiais gabaliukais
  • Druska

Paruošimas:

Sudėkite garbanotasias salotas į indą, sudėkite alyvuoges, svogūną, česnaką, pomidorą ir peletrūną. Pabarstykite druska.

Sutrinkite kiaušinio trynį ir lėtai supilkyte aliejų ir actą, sumaišykite grūstuvu. Viską supilkyte ant paruoštų salotų. Salotas apibarstykite susmulkintu kiaušinio baltymu ir tunu.

Pabarstykite druska.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *